Yusuf AKGÜN: “4562 Sayılı OSB”ler Kanunu Devrim Niteliğindedir”

İskobir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akgün Türk Sanayisinin Gelişmesi ve OSB”ler Kanununu değerlendirdiği yazılı açıklamada şu bilgileri paylaştı: 

TÜRK SANAYİSİNİN GELİŞMESİ KONUSU

4562 SAYILI OSB”LER KANUNU DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR

12.04.2000 tarihinde kabul edilen 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Türk sanayicisinin kendi kendini yönetmesi suretiyle sanayinin bürokrasiden kurtarılması yolunda çıkartılan devrim niteliğinde bir kanun olduğunu, kanunun ilk kabul edildiğinde ifade etmiştim. Bu kanunda, İkitelli OSB olarak 1998 yılında büyük katkılarımızın olduğunu özellikle belirtmeliyim.

HAKLILIĞIMIZ TURKİYE OSB”LERİ İLE KANITLANMIŞTIR

Bu konuda geçen zaman içerisinde ne kadar haklı olduğum Türkiye’de 300’ün üzerinde kurulan Organize Sanayi Bölgeleri ile kanıtlanmıştır. Geçen bu süre içerisinde kanundaki eksiklikler ve aksaklıklar Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri tarafından sürekli geliştirilen ve nihayetinde 01.07.2017 tarihinde resmi gazetenin 30.111 sayılı nüshasında da yayınlanan Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili kanun değişikliği ile daha olumlu bir hale getirilerek sanayinin gelişmesine ciddi katkılar sağlamıştır.

Bu kanun, çerçevesinde ülkemizin sanayisinin daha planlı ve çağdaş bir vaziyette olmasını sağlamıştır ve çevrenin korunması, düzenli şehirciliğe katkı sağlaması, insanların sağlıklı, çağdaş ve modern yerlerde çalışması, istihdamın arttırılması, kalitenin dünya standartlarında olması ile ihracatın attırılması bakımından Türkiye’nin sanayideki kalkınmasının temelini oluşturmaktadır.

Bu kanunun çıktığı 2000 yılından 2017 yılına kadar, kanunda çeşitli değişiklikler yapılarak, sanayinin geliştirilmesini kolaylaştıran Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerimize, Sanayi Bakanlığımıza ve katkısı olan herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Kanunda da belirtildiği üzere Organize Sanayi Bölgeleri’nin yer tahsislerinin bedelsiz olacağı ifadesi göğsümüzü kabartmıştır. Sanayicimize büyük bir destek sağlamıştır. Bugün en gelişmiş Avrupa ülkelerinde de bu sistem uygulanmaktadır.

TARIM VE HAYVANCILIĞI GELİŞTİRMEMİZ ŞARTTIR

Hali hazırda kurulmuş veya kurulacak  Organize Sanayi Bölgelerine TOKİ marifetiyle tarım arazisi olmayan kırsal arazide yer tahsisi yapılması sonucu, ülkenin üreterek gelişeceğine olan inancım tamdır. Bununla birlikte, TOKİ maliyetlerinin yüksek olduğu yönünde duyumlar almaktayız. Ancak sadece sanayileşmeyle ülkeyi kalkındırmamızda mümkün değildir.

Hayvancılıkta gelişerek kooperatifler yoluyla Türkiye’nin et ithal eden değil, et ihraç eden ülke haline getirmemiz gerekmektedir. Çünkü tarımın nerdeyse %95’i hayvanlar için kullanılmaktadır.Hayvancılığı geliştirdiğimiz takdirde tarım otomatik olarak gelişir. Tarımın gelişmesiyle büyük şehirlerden köye dönüş gerçekleşir.

 

Birde tarım ve hayvancılığa mutlak teşvik ve süs pansiyon uygulanması şarttır. Köylünün cebinde para olursa, köyle kalkınırsa şehirde huzur olur ve terör biter.

BETON DAĞLARI İNSANCA YAŞAMAK İÇİN UYGUN DEĞİLDİR

Yukarıdan aşağıya ifade etmiş olduğum, Torku ve Ege’deki bazı kooperatiflerin uygulamalarını örnek olarak gösterebileceğim sanayide üretim, hayvancılıkta üretim, tarımda üretim vemarkalaşmaya gitmek suretiyle yüksek kalite yakalanacak ve iyi pazarlama sistemleri kurularak, kooperatifleşme teşvik edilerek ihracatımızı beklenen seviyeye getirmek için önümüzdekiengeller kaldırılacaktır. Sadece disiplinli çalışarak, devletimizin bakanlıkları ve ilgili kurumları da üretimin içinde olacak şekilde üretimde eğitimi sürekli kılmak, eğitimde de üretimi sürekli kılarak meslek okulları ve üniversitelerle iş birliği yaparak ülkenin kalkınması sağlanabilir.

Yüksek konut inşaatları yaparak dünyada hiçbir ülke gelişmemiştir. Konut inşaatları ülkenin gelişmesine katkı sağlamaz. Aksine üretmeyen, geliri olmayan beton yığınları, beton dağları oluşturmaktadır. Bu yüksek binalar insanın insanca yaşamasınada uygun değildir. 

Bu nedenle yukarıda da ifade ettiğimize göre eğitimde üretimi, üretimde eğitimi esas almanın ülkemizin birinci meselesi olmasını düşünüyoruz.

Saygılarımızla

Yusuf AKGÜN

03.07.2017         

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu