AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı’na Sebahatdin Kayas Getirildi

AK Parti İstanbul’da kongre süreci kapsamında yaşanan yenilenme gereğiyle, 14 ilçenin yeni başkan adayları açıklandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Ak Parti İlçe Başkanlıklarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak Genel Merkezimizle yapılan istişareler sonucunda, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 14 ilçe başkan adayımız belirlenmiştir. Kalan 11 ilçe başkan adayımızla ilgili istişarelerimiz devam ediyor. Yeni başkan adaylarımız partimize, ilçelerimize ve İstanbul’umuza hayırlı olsun."

Yapılan açıklamaya göre Adalar’da Özlem Öztekin Vural, Bakırköy’de Tülin Mazlumoğlu Kestane, Bayrampaşa’da Ersin Saçlı, Bahçelievler’de Ramazan Açıkgöz, Başakşehir’de Sebahatdin Kayas, Beykoz’da Muhammed Hanefi Dilmaç, Çatalca’da Mesut Üner, Esenler’de Umut Özkan, Büyükçekmece’de Murat Çelik, Esenyurt’ta Yasir Çelik, Maltepe’de Mehmet Erikçi, Sultangazi’de Abdurrahman Dursun, Kağıthane’de Mevlüt Öztekin,  ve Zeytinburnu’nda Abdülselami Delibalta, yapılacak 4. ve 6. kongre sürecinde ilçe başkan adayı olacak.

Başakşehir İlçe Başkanlığı görevini tamamlayan Ayhan Özgürel'in yerine kongre süreci kapsamındaki yenilenme gereği ile Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcılarından olan Sebahatdin Kayas getirildi.

Sebahatdin Kayas kimdir?

1963 yılında Giresun’da doğmuştur. Giresun İmam-Hatip Lisesi’nden mezun olan Kayas, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tamamlamıştır.

Tokvur Vida Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmıştır. İstanbul Cila ve Nikelajcılar ve Madeni Eşya İmalatçıları Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği ise hala devam etmektedir.

1994 yılından itibaren siyasi çalışmaları bulunan Sebahatdin Kayas, 2009-2017 Ak Parti Başakşehir Meclis Üyeliği, 2017 Ekim ayından itibaren de Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini yapmıştır.

Sebahatdin Kayas evli ve üç çocuk babasıdır.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu