İSTESOB 2019 Başkanlar Kurulu Toplantısı İstesob Binasında Yapıldı

İSTESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yılmaz,”İstesob olarak Eğitim ve Proje OdaklıHizmet Anlayışımız Devam Edecek”dedi
İstanbul’daki meslek odası başkanları esnaf ve sanatkarın sorunlarını değerlendirmek, çözüm arayışları geliştirmek amacıyla İSTESOB’da gerçekleşen Başkanlar Kurulu toplantısında bir araya geldi. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, sorunların tespit edilmesi ve bu doğrultuda raporlanması noktasında yıl boyunca esnaf ve sanatkara katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek son 1 yıl içinde gerçekleşen faaliyetler hakkında oda başkanlarını bilgilendirdi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan Başkanlar Kurulu, İSTESOB’a bağlı 146 meslek odasının temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Faik Yılmaz, esnaf ve sanatkarın durumu hakkında genel bir değerlendirmede bulundu. Başkan Yılmaz, üzerinde yoğunlukla durdukları ve yetkili mercilerden talep ettikleri şu şekilde özetledi: “Güncel şartlara göre esnaf ve sanatkarın tanımının yeniden yapılması, Küçük sanayi sitelerinin inşa edilmesi için arazi temin edilmesi, mesleki eğitimin teşvik edilerek yeni usta ve çırakların önünün açılması, NACE kodlarının sektörün ihtiyaç duyduğu şekilde düzenlenmesi. Sicil Kayıt ücretlerinin makul bir seviyeye çekilmesi, esnaf ve sanatkarımıza düşük faizli kredi desteğinin sağlanması gibi esnaf ve sanatkarımız için kritik öneme sahip konuları ilettik.”
Toplantıda söz alan oda başkanları sektörel sorunları dile getirdi ve çözüm yollarına ilişkin görüşlerini paylaştı.
Yaklaşık 3 saat süren toplantının divan başkanlığını Başkan Faik Yılmaz yaparken, divan üyeleri ise İbrahim Yılmaz, Adem Sönmez, Göksel Ovacık ve Recai Sel oldu.
YILMAZ, SİYASİLERE SUNDUKLARI RAPORLARIN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI
Meslek odalarından, esnaf ve sanatkarlardan gelen talepler dikkate alınarak çözüm raporları hazırladıklarını dile getiren Başkan Yılmaz şöyle devam etti: “ Esnaf ve sanatkarın kalkınmasını, büyümesini ve her alanda refahının yükselmesini esas mesele kabul ederek hep beraber bu makamlara geldik. Her adımımızı, taşıdığımız sorumluluğun bilincinde olarak atıyor, bu doğrultuda projeler geliştiriyoruz. Esnaf ve sanatkarımızla, esnaf odalarımızla iletişimimizi güçlü tutarak, onların sorunlarını dinliyoruz, aynı hedefe yürüdüğümüz bilinciyle, sizlerin önerilerini samimiyetle değerlendiriyoruz. Sizden gelen önerilerle birlikte, çözüm raporlarımızı yetkili mercilere sunuyor ve bu taleplerimizin takipçisi oluyoruz. Bu amaçla 2019 yılı içerisinde çok önemli toplantılara imza attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, çok sayıda bakanımızın katılımıyla Yenikapı’da binlerce esnafımızla iftar programı düzenledik. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olduğu dönemde Sayın Binali Yıldırım, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un katıldığı, sizlerin de iştirak ettiği önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek milletvekilleriyle bir araya geldik. Sizlerden aldığımız destekle, esnaf ve sanatkarımızın taleplerini Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’na, Ticaret Bakanımıza, Çalışma Bakanımıza, milletvekillerimize arz ettik.

YILMAZ “YENİ PROJELER HAZIRLIYORUZ”
Eğitim yapan odalara desteklerinin süreceğini ifade eden Başkan Yılmaz, esnaf ve sanatkarın teknik ve teorik gelişimi için yıl boyunca çok sayıda eğitim faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Yılmaz, “Her yıl önemli bir proje yapacağımız sözümüzü bu yıl da yerine getirdik. Geçtiğimiz hafta, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle 2018 yılında başlattığımız Geleceğini Kendin Tasarla projemizin kapanış toplantısını gerçekleştirdik. Göçmenlerin, kalifiye eleman ihtiyacı duyan sektörlerde istihdam edilmesi için eğitim programları başlatacağız. Sayın Valimiz Ali Yerlikaya’nın öncülüğünde düzensiz göç ve sigortasız çalışan işçiler ile mücadele konularında çalışmalarımız oldu. Esnaf sanatkarımıza, siz oda başkanlarımıza e-ticaret sistemi ve PTT’nin hizmete soktuğu epttavm hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Sıfır Atık Projesine destek verdik. İstanbul’daki ilk uygulamalarının yapılacağı pazar yerlerinde de Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ile birlikte incelemelerde bulunduk. Şimdi yeni bir projeye başlamak için çalışma içerisindeyiz. Kısa süre içinde yeni projelerimiz hakkında da sizleri bilgilendireceğiz.” dedi.
YÖNETİCİLİKTE 25 YILINI DOLDURANLARA BERAT
25 yıldan fazla İstanbul esnaf teşkilatında görev yapan oda başkanlarına Birlik Başkanı Faik Yılmaz tarafından hizmetleri için berat takdim edildi. Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Kartal Kadın Erkek Berberler Esnaf Odası Başkanı Adem Etirli, Halkalı Otobüsçüler, Kamyoncular Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yılmaz, İstanbul Elbise Temizleme, Tekstil, Yıkama Ütü ve Boyacılığı Esnaf Odası Başkanı Nihat Kulaoğlu berat alan isimler oldu.
12 Eylül 2019 Perşembe günü gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Kurulu Toplantımıza göstermiş olduğunuz ilgiye, sergilemiş olduğunuz birlik ve beraberliğe, Ahilik duruşuna, yürekten teşekkür eder, işlerinizde başarılar dilerim.
Faik YILMAZ / Birlik Başkanı

Haber:İstesob Basın Merkezi-Turkiye Esnaf Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu