İstanbul Esnafı Bir Kez Daha Faik Yılmaz İle Yola Devam Dedi

İSTANBUL ESNAFI BÜYÜK DESTEKLE YENİDEN FAİK YILMAZ’I SEÇTİ

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 35. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa büyük oy farkıyla yeniden Faik Yılmaz seçildi ve 200 bin esnafı temsil eden 1200 delege Başkan Faik Yılmaz”a 749 oy vererek, bir kez daha Faik Yılmaz ile Yola Devam dediler. 4 yıl daha hizmet için delegelerin desteğini alan Faik Yılmaz, “4 yıl boyunca yaptığımız hizmetlerin en büyük canlı şahidi sizlersiniz. Zaten bu hizmetlerin büyük bir kısmını sizlerin büyük desteğiyle gerçekleştirdik” dedi.

148 esnaf odasının bağlı olduğu 200 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük esnaf birliği olan İSTESOB’da seçim heyecanı vardı. İSTESOB’a bağlı odaların yönetim kurulu üyelerinden oluşan bin 200 delege 2018-2021 yılları arasında görev yapacak yönetim, disiplin ve denetim kurulu üyelerini belirledi. Divan başkanlığını Cem Sert, divan vekilliğini Mehmet Özdil, divan üyeliklerini ise Nuray Koçer, Terlan Kaya ve Sacit Şık’ın yaptığı genel kurulun ardından yapılan seçimde Faik Yılmaz 749 oy alarak yeniden başkan seçilirken diğer aday Bilal Gündoğdu 273 oyda kaldı.

YILMAZ “GECEMİZİ GÜNDÜMÜZE KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Genel kurulda yaptığı konuşmada 4 yıllık görev süresince yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Yılmaz, yeni görev döneminde de aynı azimle çalışacaklarını söyledi. “Geçen 4 yılda hedeflediğimiz bütün projeleri hayata geçirdik. Vaat ettiklerimizin fazlasını yerine getirerek bugün alnımızın akıyla karşınıza çıktık” diyen Başkan Yılmaz şöyle devam etti:” Ama yapacak hizmetler bitmiş değil. Hedeflerimiz büyük. Ama büyük hedefler sadece yüreği büyük, inanmış, kendisini esnaf ve sanatkarın hizmetine adamış insanlar tarafından yapılabilir. Bizde evelallah o yürek var, hizmet aşkı var, arkamızda da sizin gibi Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduktan sonra Allah’ın izniyle yapamayacağımız hiçbir şey yok.”

YILMAZ “BİRLİK İÇİNDE OLALIM”

Başkan Yılmaz, güvenoyu alarak yeniden seçilmesinİ sağlayan esnaf odalarının yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti, İstanbul esnaf teşkilatına yakışanın birlik ve dayanışma içinde hareket etmek olduğunu söyledi.

Kargaşanın, iç çekişmelerin esnaf ve sanatkara hiçbir şey kazandırmayacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu 4 yıllık dönemde bizi kavga ortamına çekmek isteyen, bunu yapmak isterken de İstanbul esnafının itibarını yıpratmaya çalışanlar oldu. Allah’a şükür bunlara  hiç prim vermedik. Hiçbir kavganın, kısır tartışmaların, esnaf ve sanatkarımıza hiçbir şey kazandırmayan mücadelelerin içine girmedik. Bizim tek hedefimiz, sizden aldığımız yetkinin hakkını verebilmek, esnaf ve sanatkarımıza hizmet edebilmek oldu. İnşallah desteğinizle yeniden seçilirsek, tek amacımız hizmet olacak. Ben istiyorum ki seçim bugün burada yapılsın ve bitsin. Bir dahaki kongreye kadar seçim meselesini rafa kaldıralım. Esnaf ve sanatkarımıza hizmet için iş birliği içinde olalım. Zaten esnafımızın da beklentisi bu. Yeni bir dönemle aynı zamanda yeni bir sayfa da açacağız.” dedi.

FAİK YILMAZ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Başkan Yılmaz, yeni görev döneminde bir Esnaf Müzesi açmayı, esnaf ve sanatkarlar için de huzurevi yapmak istediğini açıkladı. Başkan Yılmaz, İstanbul’da bir ilk olacak Esnaf Müzesi’nde kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için atölyeler kurulacağını, bu atölyelerde ustalar tarafından eğitimler verileceğini söyledi. Başkan Yılmaz, çalışma programında her sektörün sorunlarını ele aldıklarını ve bu sorunların kaldırılması için çözüm yollarını belirlediklerini ifade etti. Başta Uber olmak üzere korsan taşımacılığı bitirmek için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Meclis’te, Büyükşehir’de gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Taksici esnafımızın ekmeğini korsana yedirmeyeceğiz” dedi.

4 YIL BOYUNCA GÖREV YAPACAK İSİMLER BELLİ OLDU

Faik Yılmaz’ın listesinde yer alan ve 4 yıl süresinde İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İTESOB) de görev yapacak isimler şöyle,

İSTESOB Yönetim Kurulu: Mesut Şengün, Mahir Ereke, Mustafa Uzun, Ömer Osmanoğlu, Kenan Taşlıdağ, Adem Etirli, İsmail Keskin, Engin Türkmen, Serdar Erşahin ve Orhan Öztürk

İSTESOB Denetim Kurulu: Cafer Dağ, Hıfzı Kekeç, Nezih Mert, Ali Rıza Yavuz ve Yavuz Karamürsel

İSTESOB Disiplin Kurulu: Cemil Ok, Resul Taşçı, Rahmi Yazıcı, Tahir Özer ve Yavuz Tekçe

Haber:İstesob Basın Merkezi-Turkiye Esnaf Gazetesi 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu