Değirmenözü Köyü Derneği Genel Kurulu Saraçlar Sitesi”nde Yapıldı

Antalya Manavgat Değirmenözü Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurulu İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Saraçlar Sanayi Sitesindeki Dernek Merkezinde yapıldı.

Başkan Barış Şeker”in katılımcılara selamlama konuşmasıyla genel kurul başladı.

Genel Kurul Divan Heyeti seçimi yapıldı. Genel Kurulu Yönetmek üzere oylama sonucu oluşan divan heyetinde şu isimler yer aldı:Divan Başkanı Mustafa Kart, Divan Katibi Ali Keklik ve Divan Saymanı Celal Balon”dan oluştu.

Gündemin diğer maddelerinin okunmasına, müzakere edilmesine ve oylanmasına geçildi. Gündemin 2.maddesi uyarınca Tüm Şehitler adına ve derneğe emeği geçenler için saygı duruşu yapıldı.Şehitler ve emeği geçen rahmetliler için Fatiha Süresi okunarak dua edildi.

Tek Listeli Olağan Genel Kurulda Başkan Barış Şeker bir kez daha güven tazeledi.

Oy birliği ile Yeniden Yönetime seçilen Barış Şeker”in listesinde şu isimler yer aldı.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler Barış Şeker, Mustafa Kart, Bilal Bülbül, Cemil Kart ve Bayram Bal.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler Halil Keklik, Durmuş Demirel, Osman Kart, Halil Dut ve Mehmet Teke,

Denetim kurulu Asil Üyeler Mehmet Keklik, Yunus Durma ve Sait Şimşek,

Denetim Kurulu Yedek Üyeler ise Ahmet Selli, Ali Şimşek ve Abdullah Bülbül”den oluştu.

Başkan Barış Şeker yapılan çalışma ve faaliyetlerle ilgili dernek üyelerini bilgilendirme konuşmasına “Öncelikle hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, şeref verdiniz” sözleriyle başladı. Başkan Şeker, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Şu güzel Pazar gününüzü ailenizle yakınlarınızla geçirmeniz gereken hafta sonunuzu bu gün buraya ve bize ayırdığınız için hepinize yönetim kurulum adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir kez daha hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, bedeninize, beyninize, yüreğinize ve ayaklarınıza sağlık diliyorum. Bildiğiniz gibi 2001 yılında kurduğumuz derneğimiz bu güne kadar çok şükür sorunsuz, problemsiz bu günlere getirildi. Derneğimiz her geçen yıl daha da gelişerek, güçlenerek, bütünleşerek büyümeye devam ediyor. Bizi bu göreve getirdiğinizden beri de yönetim olarak bizler bu derneğimizi en güzel seviyelere getirmenin çalışması ve çabasını sürdürüyor, derneğimizi en güzel noktaya taşımaya büyük gayretler gösteriyoruz.

Bildiğiniz gibi bu işler çok sıkıntılı,çok büyük sorumluluk isteyen işlerdir.Bu nedenle de insanlarımız genellikle dernek işlerine bulaşmak istemezler. Ama biz hizmet anlayışımıza, irade ve gücümüze inandığımız için bu göreve sizlerin layık gördüğünüz sürece size ve bu derneğin gelişmesine yönelik hizmet etmeye devam ediyoruz. Çok şükürler olsun. Hepiniz de duşmuşsunuzdur. Başka yöre, bölge köy derneklerinde yaşanan tatsız olaylar ve meseleler bizlerde şimdiye kadar yaşanmadı, bundan sonra da inşallah yaşanmayacaktır.Sizlerin duyduğu güven verdiği destek ve yetkiler çerçevesinde derneğimiz adına neler yapabilir, dernegimizi nerelere taşıyabiliriz çaba ve gayretini elimizden geldiğince, imkanlarımız yettiğince yerine getirmeye gayret göstererek bu görevimizi layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum.

Ben burada yönetim kurulu ve hayırsever üyelerimizi tebrik ediyor, yapılan yardımlarla alakalı gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.Biz burada yapılması ve yapmamız gereken hizmet için varız. Bu hizmetleri söylerken de övünç kaynağı şeklinde yorumlanmasından çekiniyoruz.Derneğimizin yaptığı yardımlarla alakalı yönetim kurulu üyelerim isim olarak açıklamadıkları için de bu anlayışlarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Hepinizin yakından takip edip bildiğiniz gibi gücümüz nispetin de çok hayra değer yardımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca hepinizin bildiği gibi bu tur toplantılarımızı ve faaliyetlerimizi yapmak için yer kiralarken, şimdi çok şükürler olsun ki kendi yerimizde bu hizmetleri yapıyor, gerekli çalışmaların planlarını da artık kendi yerimizde yerine getiriyoruz.Artık derneğimizin kendine ait bir genel merkezi var. Bu konuda desteklerini esirgemeyen bütün üyelerimize teşekkür ediyorum.Burası alınırken burası bize çok büyük gelir derken, bu gün buraya sığamadığımıza hepiniz şahit oluyorsunuz. İnşallah ilerleyen süreçte ailelerimizle birlikte toplantılar, buluşmalar, hasbihaller yapabileceğimiz çok daha geniş bir dernek merkezimize kavuşuruz. Bizlerin bu yönde aldığımız kararları yerinde ve doğru kararlar olduğunu gören ve destekleyen üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler de bunun için gayret göstermeye devam ediyoruz. İnşallah ileride bu gibi imkanlara da kavuşuruz.Yönetim kurulu olarak, hem İstanbul”da yaşayan köylülerimizle, hem de köyümüzde yaşayan köylülerimizle bu vesileyle sürekli haberleşme ve irtibat içindeyiz. Allaha şükür şimdiye kadar hiç kimse ile de her hangi bir dargınlık kırgınlık gibi bir kötü durumumuz olmadı, inşallah bundan sonra da olmaz.

İstanbul”da olarak daha köyümüz ile alakalı gereken bir düzeyde bir etkinlik yapma durumuna gelemedik. Olması gereken bağlantıları daha yapamadık. Bu meselelerle ilgili hepinizin bildiği gibi bir takım çalışma ve projelerimizi ortaya koymak istedik ve bunlarla alakalı bir takım engellemeler gelişti ve biz de tatsızlık, huzursuzluk yaşanmasın diye bu düşüncelerimizi zamana bıraktık. Her ne kadar İstanbul”da ki köylüler olarak, bizler bir şekilde hala köyümüzle alakalı bir takım yapılması gereken çalışmaları yine bir şekilde yapmaya devam ediyoruz.

Bizim derneğimizin asli amacı da bildiğiniz gibi İstanbul”da yaşayan köylülerimizi bir araya getirmek, birbirleriyle kaynaştırmak, yardım ve dayanışmayı geliştirmektir. Biz dernek olarak şükürler olsun ki bunu başardığımızı düşünüyorum. İstanbul”da yaşayan köylülerimizin birliğini beraberliğini sağliyor, kuşaklar arası kültürümüzün, birliğimizin ve beraberliğimizin devamına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hizmetlerle alakalı örnek gösterilecek çok köyler var. Ancak Bizim Akdeniz çevresinde ki köylerimizde bir takım sıkıntılar vardır. Bir Tokat gibi, bir Sivas gibi değiller, olamıyorlar. Ama biz köy derneği olarak köyümüzün konum ve yerleşke açısından son derce başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bizim derneğimizden söz ettiğimizde Antalya”da sahiden bir köy derneği mi var diye soruyorlar.Evet bizim köyümüzün İstanbul”da bir derneği var diyebiliyoruz. Bizim köyümüzün orada toplamda 110-150 hanesi var. Bizim İstanbul”da ki köy derneğimizin üyesi ise şimdiden 87 düzeyine gelmeyi başarmıştır.

Dernek olarak gençlerimize de sürekli çağrı yapıyoruz. Son zamanlarda gençlerden de önemli ölçüde bir ilgi ve rağbet olmaya başladı. Bu vesileyle de aramıza 5-10 yeni genç üyemiz katılmış oldu. İnşallah bu sayıyı daha da arttırıp, elimizden geldiği kadar birlik beraberliğimizi daha güçlü ve etkili şekilde korumaya devam ederiz. Birliğimizden, kardeşliğimizden taviz vermeden, birbirimizden kopmadan,iyi gün ve kötü günler için hep birlikte yan yana durmak, bir araya gelebilmek için bu dernek çatısı altında toplanmaya devam edelim, etmeliyiz.

Dernek yönetimi olarak bizler gerçekten sizin hepinizden çok razıyız. Özellikle de spontone  bir durum olduğunda gençlerimiz ellerinden geldiği oranda her şeye koşuyorlar, üzerlerine düşeni de yerine getiriyorlar. Gençlerimizle yakınlaştıkça onlarda bu durumdan son derece memnun oluyorlar. Derneğin faydalarına şahit oldukça da daha çok zaman ayırıyorlar. Bunu daha da geliştirelim, bundan böyle de derneğimizi gençleştirmeye de gayret edelim.

İstanbulda bulunan gençlerimizin birbirleriyle tanışıp kaynaşmasına vesile olalım. Bu gençlerimiz birbirlerini tanısınlar,bir araya gelsinler. Artık derneğin gençlerle yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kuruluşundan beri ilk 3 senesinden beri de hep yönetimdeyiz.

İlk iki sene hariç yaklaşık 13 senedir bu derneğimize gönül rahatlığı içinde başkanlık yapıyorum.

Sağ olun sizler güven duyarak bizleri yetkilendirmeye devam ediyorsunuz. Cüzi olan aidatlarınızı düzenli ödüyor, gereken destekleri sürekli veriyorsunuz.Şu ana kadar hiç kimse ile tatsız ve üzücü bir durum şükür ki yaşamadık, bu günlere geldik. Derneğimizin daha da ileri gitmesi gerekiyor, bizler de bu yönde elimizden gelen ölçülerde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu işler hizmet işleri ve biraz da gönül işi. Ben bu kurula davet ederken, davet mesajımda ayrıca derneğimizin yönetimine talip olmak isteyenlerin ve bu yönde liste çıkarmak isteyenler varsa da bunu yönetime bildirsinler diye bilgileri paylaştık. Çıkacak adaya ve adaylara da biz yönetim olarak her türlü desteği vermeye de hazır olduğumuzu duyurduk. Ben şimdilik sözlerimi bitirirken bir kez daha bana gösterdiğiniz ilgiden, duyduğunuz güvenden, verdiğiniz yetkiden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Ayaklarınıza sağlık.”

Başkan Barış Şeker kurula katılan haziruna dilek ve temenniler faslında kurula katılan üyelerden konuşmak isteyenlerin olup olmadığını sordu. Hazirundan söz alan olmadığı için, bir kez daha başkanlığa seçilen başkan Barış Şeker, yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeler adına haziruna yönelik yaptığı konuşmasına bir kez daha teşekkür ederek başladı.

Başkan Barış Şeker, Dilek ve Temenniler konuşmasında sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Öncelikle hepinizin ilgi ve güveninizden dolayı bir kez daha teşekkür ederiz. Artık geleneksel oldu. Daha önce de biliyorsunuz toplantının başından başlıyor, sonunda da beni hep başkan olarak seçiyorsunuz. Ben şimdilik asla sizlerden şikayetçi değilim. Allaha şükür sıkıntımız ve sorunlarımız da yok. Allah hepinizden razı olsun. Bize yıllardan beri duyduğunuz güvene hep layık olduk, bundan sonra da layık olmaya devam edeceğiz. Üzerimize düşen her türlü hizmet ve görevi de yapmaya çalıştık çalışacağız.

Hizmetlerimize eksiksiz devam edeceğiz. Biliyorsunuz bu saraçlar camisinin kurucu üyeleri ve aynı zamanda da dernekte yönetimdeyiz. Bildiğiniz gibi Saraçlar Sanayi Sitesinin yönetimde ve başkan yardımcısıyım.Bu hizmet makamlarında bulunmak ciddi sorumluluk ve mesuliyet gerektiriyor. Çok kıymetli görevdir.Çok kutsal yönü de var, çok sıkıntılı yönü de. Bu göreve seçtiniz böyle de götürüyorsunuz Allah razı olsun. Bize de görev ve hizmetlerimizi yapmak düşüyor. Galiba bu hizmet duası bize dededen babadan geçmiş. Köyümüzde dedem muhtardı sonra babam muhtar oldu. Biz köyde olmadığımız için burada da bu dernek hizmetlerini veriyoruz. Durum böyle olunca bizler sizlerin güvenine layık olmaya çalışıyoruz.

Duyduğunuz güven ve verdiğiniz yetkilerle de bu hizmetlere devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Yönetim kuruluma da teşekkür ediyorum. Bize karşı şimdiye kadar hiçbir kötü söylev gelişmedi. Bundan sonra da asla bu tür işler gelişmez diye ümit ediyorum.

Zaten kırıcı üzücü şeyler olsa bu görev bu kadar keyifle yapılmaz. Bizler sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Bu gayretlerimiz de inşallah bundan sonra da hep böyle devam edecektir.

Üyelerimiz içinde gençleşme de başladı. İnşallah önümüzde ki dönemde de gençlerimize yol açmış oluruz. Buraya kadar yaptığımız görev ve hizmetleri de yapmaya çalışacağız. Genç adaylarımız olursa bizler yine üzerimize düşeni onlarla birlikte yapmaya devam ederiz.

Burada bulunan hazirunun içinden dilek ve temenni olarak bizden bir şey isteyen arkadaşımız varsa buyursun konuşsunlar. Çünkü yapıcı ve güzel konuşmaların derneğimize de olumlu katkısı olur diye düşünüyorum. Tekrar tekrar ısrar ediyorum varsa konuşmak isteyenler buyursunlar…Ben bir kez daha hepinize sonsuz teşekkür ederiz.”

Çok kısa konuşup düşünce ve öneriler sunan üyeler, “Bizim özümüz köyümüzdür. Bizim köyümüzün adı da derneğimizin adı da aynıdır. Değirmenözü Köyündeniz. Bizim adımız köyümüzün adıyla bütünleşiyor. Bu bütünlüğü sembolize edecek köyümüzde çalışan bir değirmenimiz dahi kalmadı.Bir tane kalmış oda yıkılmak üzere. Benim temennim bizim sembölümüz olan o değirmenimize bir el atalım, onu köyümüze kazandıralım diye düşünüyor ve öneriyorum”diyerek yönetim kurulundan ve hazirundan destek isterken başkan Barış Şeker”den konuyla ilişkin düşüncelerini açıklamasını istedi.

Bir başka konuşmacı da köyde bazı yolların son derece bozuk olduğunu bu yolların da yapılmasını istedi. Bir konuşmacı da Dernek olarak piknik etkinliklerinin yapılıp yapılmayacağını sordu.

Başkan Barış Şeker çok konuşmalarını istediği üyelerin bu taleplerinin çok yerinde bir düşünce ve istek olduğunu söyledi. Başkan Şeker görüş ve önerilerle ilgili şunları söyledi: “Ben de bu sene oraya gittiğimde gördüm ki o değirmenin sadece alt duvarı kalmış.Elbette ki sizler bunu isterseniz. Onu orada en azından görüntü olarak da bir güzelliğe kavuşturmamız lazım. Onu o halde gördüğümde yüreğim sızladı. Ama elden bir şey gelmiyor. Aynı şeyi bende düşünüyorum arkadaşlar. Sizler isterseniz bizler bunu da yerine getiririz. Bu talebi gündemin notuna aldım. Bu meseleyi de hep birlikte çözeceğiz arkadaşlar.

Gelelim dernek pikniği meselesine. Bu konuda belirleyecek olan da sizlersiniz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da sizler bir karar alırsanız biz de yönetim olarak dernek pikniğimizin organizasyonuyla alakalı üzerimize düşenleri yerine getiririz. Şimdiye kadar hiç yapmadık. Bir kez yaparsak zaten arkası da hep gelir. İnşallah bu bahar ile birlikte bu konuda da çalışmalarımıza başlarız. Derneğimizin böyle bir piknik organizasyonunun olmasını yönetim olarak bizlerde düşünmekteyiz. Bunu da not aldık. Elimizden gelen, üzerimize düşen ne varsa da yapacağız.

Bir üyemiz de köyümüzde çok mağdur ve imkanı olmayan belli sayıda yaşlı insanların olduğu söylendi. Bu insanlara gerekli yardımı ve devamında da inşallah Ramazan Ayı boyunca da yardım göndermeyi düşünmekteyiz. Ayrıca acil gelişen bazı durumlarla alakalı da derneğimiz yarım saat bir saat içinde belli destekleri toplayabiliyor. Geçenlerde köyümüzden hiç bir şekilde tanımadığım bir bayan kardeşimiz, son çare olarak bizden yardım edip edemeyeceğimizi sordu. Konuyla biraz ilgilendim, tanıdık bildiklere sordum ve bu konuda da bir yardım edilmeli düşüncesinde birleştik. Arayan bayanın babası hastaneye kaldırılmış ama hastane parası ailenin bütçesini çok aşmış. Etrafında da temin edememişler. Son çare olarak bizleri bulmuşlar. Bizde belli arkadaşlarla bir istişare ederek, üyelerimize bir mesaj geçtik ve sağ olsunlar çok kısa bir zaman diliminde o bayan kardeşimizin babasını hastaneden çıkartmalarını sağladık. Gerçekten de bu dernekleşmenin ne kadar faydalı olduğunun görülmesi için bu bana göre son derece önemli bir konudur. Yaklaşık bir saat içinde de iyi bir yardım oluştu. O hasta kardeşimize ciddi bir el atılmış oldu. Bir saat içinde 7 bin lira kadar bir para toplandı ve biz onu oraya gönderdik.Bu güzelliği sizler yaptınız biz dernek olarak sadece aracı olduk. Allaha şükür ki varsınız. Yeni dönem hizmet ve çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diler, bir kez daha sizlere teşekkür ederim.”

Haber:Turkiye Esnaf Gazetesi

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu