İskobir Ertelenen Olagan Genel Kurulunu Yaptı

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi”nde yer alan kooperatiflerin Üst Birligi olarak kurulan İskobir,pandemi ile ertelenen genel kurulunu,pandemi tedbirleri kapsamında Eskoop Sanayi Sitesi Atatürk Kültür Merkezi”nde yeterli çogunlugun katılımıyla yapıldı.
Eskoop Sanayi Sitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) de yapılan İskobir Olagan Genel Kurul yeterli çogunlugun saglanması üzerine 8 maddelik kurul gündem maddelerinin görüşülmesine Başkan Yusuf Akgün”ün selamlama ve sunum konuşmasıyla başlandı.
Gündemin İkinci maddesi uyarınca başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları tüm şehitler ile bölgede pandemi nedeniyle hayatını kaybeden başkanlara saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi.
Gündemin 3.madde uyarınca kurulu sevk ve idare etmek üzere tek liste olarak sunulan divan heyetinin seçimi yapıldı.Divan Heyeti Başkanlığına Doğu Sanayi Sitesi ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Recep Bilal Hancı oy birligi ile seçildi.
Divan Başkanı Dogu Sanayi Sitesi ve Tuzla Organize Sanayi Başkanı Recep Bilal Hancı, Divan Üyeleri,Omer Dilek ve Veli Göker isimlerinden oluştu.

Divan Başkanı Bilal Hancı gündem maddelerinin okunması,muzakere edilmesi ve karara baglanması doğrultusunda gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce İskobir Delegelerine yönelik kısa bir selamlama konuşması yaptı.
2019 ve 2020 yıllarına ait faaliyet raporlarının okunması, gelir gider tablolarının ve bilançoların okunmasına geçilmeden önce İskobir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akgün bilgilendirme konuşması yaptı.Başkan Yusuf Akgün,İkitelli Bölgesinin kurucu başkanlarından iki numara oldugunun altını çizerek yaptıgı konuşmada şunları söyledi:

Başkan AKGÜN”ün Satır Başlıkları şöyle:
“İkitelli Bölgesinin kuruldugundan bu güne kadar gerek devlet nezdinde, gerek belediyeler nezdinde bu günkü vardıgımız noktaya gelmede,bölgenin altyapısı,elektirigi,suyu,dogalgazı gibi çalışmalarda İskobir”in vefakar ve cefakar gayretleri ile olmuştur, benzeri hizmetler devam etmektedir.Bunlar olurken daha sonra bölgemize gelen Organize Sanayi Bölgesi Başkanlıgı bu sorumlulukları Birlik olarak bizden almış, dolayısıyla birliklerimiz sembolik olarak ayakta durmaya devam etmiş, etmeye devam etmektedirler.Birligimiz Kooperatiflerimizin kongrelerine,yine bakanlıkta olan bölge ile ilgili işlerimiz için bakanlıga gidiyoruz burasının yararına olması gereken işleri yaptık,yapmaya da devam ediyoruz.
Sonuç olarak birligimizin bütünlügü daha saglam bir yapıyla gelecege taşınması dogacak fırsatlardan yararlanarak kooperatiflerimize yurt içi ve yurt dışı yeni ufuklara taşınması için çalışıyor, her platformda birligin tanıtımının yapılması, gayret sarfedilmesi, bölgesel sorunların çözülmesinde İskobir olarak bu güne kadar oldugu gibi bundan sonra da ilgili kurumlarla iş birligi anlayışı içerisinde bulunarak çalışmalarımıza devam edilecektir.
“İSKOBİR HER SİYASİ ANLAYIŞA EŞİT MESAFEDEDİR”
Dolayısıyla biz orgnize sanayi başkanlıgımızla baglı oldugumuz bakanlıgımızla bu güne kadar hiç bir siyasi kimlige bürünmeden her siyasi partiye de aynı mesafede durarak ikitellinin genel menfaatleri için çalışmalarımıza devam ettik.Bölgemizin ivedi sorunları adına Cumhurbaşkanlıgına,Başbaklıga,Parti Liderlerine ve ilgili bakanlıklara kadar hepsiyle aynı mesafe içinde kaldık kalmaya devam etmekteyiz.Birlik olarak da bu düşüncemize devam etmekteyiz. Bu itibarla bizler burada bir sivil toplum örgütü yöneticileriyiz. Dolayısıyla bu anlayışla bu güne kadar yaptıklarımızı bundan sonra da yapmaya çalışıyoruz.
“İKİTELLİ OSB BELEDİYELERE BAGLANMAMALIDIR”
Bunları yapmamıza ragmen ancak üzgün oldugum bir yer var. Bazı kooperatiflerimiz maalesef bu birligimizden ayrılmışlardır. Dolayısıyla başka sebeplerden dolayı, burada söyleyemeyecegim sebeplerden dolayı böyle bir tercih içine girmişlerdir. Bölgemiz yani ikitelli çok büyük sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Bu konularda bir üst düzey yetkili ile konuştugumda “Biz ikitelli organize sanayi bölgesini lagvedeceğiz, Burasını Başakşehir Belediye Başkanlıgı”na baglayacagız deniliyor. Ben bu konuda amman ha böyle bir şey yapmayın diyerek,bölgenin hassasiyetleri hakkında bilgiliendirmelerde bulundum.
”İLK DAVAYI AÇAN İSİM BEN OLURUM”
Biz 1998 yılında çalışarak 2000 senesinin 14 Nisan”ında Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu çıkmasında son derece bilgi ve birikimlere sahip insanlarız. Bu gibi bir kararlar ile bizi bir daha gerilere döndürmeyin. Yani çok fazla şey söylemek benim terbiyeme uymuyor. İkitelli Bölgesinde bazı sorunların oldugunu,dolayısıyla çok rahatsız olduklarını söylediler. Ben de,”Eger böyle bir şey olursa da bölge adına burasının haklarını koruma adına ilk davayı açan isimde ben olacağım” dedim. Böyle bir eylem içinde olmayın. Elbette başka düşünce ve önerileri de var. Tabi ki o düşünceler, öneriler de, onların tasarruflarına aittir. Ben bu bölge menfaatleri için üzerime düşeni elimden geleni yaptım, yapmaya da devam edeceğim..Bu konuda hala daha Bakanlık ve Diger çevrelerden gelen görüşlere de “Sakın ha diyorum İkitelli Osb”yi Belediyelere bağlamayın. Bu konularda hala yapılan görüşmelerde ricalarda bulundum, bulunuyorum. Bu mesuliyet içinde bundan sonra da yine birlik olarak bölgemizde ki çalışmalarımızı sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz.”
Denetim Kurulu Raporunu Mutfakçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özer okudu.
Recep Özer sözlerine,”Değerli divan, basınımızın temsilci arkadaşlarımız çok degerli hazirun birligimizin bu olagan kurulu hayırlara vesile olsun. Hepinize hoş geldiniz” diyerek,Denetim Kurulu Raporuyla ilgili sonuç olarak şunları söyledi:
“2019 yılı ve 2020 yılı yılları ayrı ayrı incelenmiştir.Ortaklık yapısı incelenmiştir.Yıllara ait gelir gider bilançoları incelenmiştir. Yapılan incelemelerde olumsuz bir duruma rastlanmamıştır. Dolayısıyla yönetim kurulunun ibrasında hiç bir mahruz görmüyoruz.
İSKOBİR YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Başkan Eskoop ve İskobir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akgün, İskobir Yönetim Kurulu 2.Başkan Tormak Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ünlü,Yönetim Kurulu Üyeleri Masko Yönetim Kurulu Başkanı ve Osb Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mutlu, İsdök Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İkitelli Osb Yönetim Kurulu Üyesi Aziz İyiokur,İş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Konsiad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Tunç, Çorapçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İkitelli Osb Denetim Kurulu Üyesi Kazım Özeren ve Ömer Dilek.

İSKOBİR YENİ DENETİM KURULU ÜYELERİ:

İskobir Yeni Denetim Kurulu Üyeleri , Enkoop Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Eroğlu, Demirciler Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İkitelli Osb Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Topçuoğlu,Mutfakçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özer isimlerinden oluştu.
Serdar İnan,Ali Haktanır ve Zafer Aşçı”da İskrobir’in yeni üyeleri isimleri arasında yer aldılar.
İskobir olagan genel kurulunun ardından Başkan Yusuf Akgün İskobir Yönetim Kurulu Üyeleri ile kulis toplantısı düzenledi.Yapılan Kulis Toplantısına;Dogu Sanayi Sitesi ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Recep Bilal Hancı, Tormak Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ünlü, Çorapçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İkitelli Osb Denetim Kurulu Üyesi Kazım Özeren, Sefaköy Sanayi Sitesi”nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve Askar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Şimşek ve diger üyeler katıldı.Yapılan kulis toplantısında bölge ile ilgili son derece önemli meselelerin masaya yatırılıp istişare yapıldıgı bildirildi.
İskobur olagan genel kurulunun ardından, İskobir delegelerine mesafe kurallarına uygun meyve ve yemek ikramı sunuldu.
Haber: Türkiye Esnaf Gazetesi-Rasim ŞİMŞEK

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu