10 Kasım Atatürk”ü Anma Töreni Şavşat”da Saygı ve Özlem İle Yapıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Artvin”in nadide ilçelerinden Şavşat”da da düzenlenen törenle Saygı ve Özlemle anıldı.
Program Eski Hükümet Konağında Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı., , saat 09.05’te sirenlerin çalması ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, Şavşat Belediyesi düğün salonunda devam etti.
Belediye Düğün Salonunda 09:30 başlayan 10 Kasım Atatürk”ü anma töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliği ve hayatı ile ilgili konuşmalar, sinevizyon gösterileri eşliğinde yapıldı. Günün anlam ve önemine binayen konuşmaların yapıldığı anma töreninde, oratoryo gösterisi sunuldu, şiirler ve marşların okunması ile anma töreni son buldu.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliği Şavşat Anadolu Lisesi”nde de Saygı ve Özlemle Anıldı
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında okulumuzda düzenlenen törenle ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk büyük bir saygı ve özlemle anıldı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında okulumuzda düzenlenen törenle ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk büyük bir saygı ve özlemle anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Edebiyat öğretmeni Ayşenur ADIYAMAN’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Adıyaman”ın sunum konuşmasının ardından okul öğrencileri okul müzik öğretmeni Nihal ÇELİK yönetiminde oratoryo gösterisi gerçekleştirdi.
Anma Programda okulun Tarih Öğretmeni Deniz Tireli ve okul Tarih Kulübü öğrencilerinin yapmış olduğu “Benim için Atatürk” konulu halk röpörtajı büyük ilgi topladı. Son olarak Atatürk”ün sevdiği şarkılar okul öğrencisi Burcu KOCA tarafından seslendirilerek anma programı tamamlandı.
10 Kasım Atatürk”ü Anma Törenine Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Şavşat Cumhuriyet Savcısı Sefa Göktürk, Şavşat İlçe Jandarma Komutanı Alperen Doğanay, Şavşat İlçe Emniyet Amiri Vekili Sefa Kurtkaya, Daire Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, vatandaşlar ile çok sayıda öğrenciler katıldı.
Haber:Şavşat Kaymakamlığı-Turkiye Esnaf Gazetesi
Anma Töreni Görselleri
[smartslider3 slider=89]

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu